lördag 2 september 2017

Utställning och ny kattungar

Det har hänt en del sen förra blogginlägget :-). Den 13 augusti så anordnade Spaniel och retriverklubben Bergslagen en utställning. Det var 2 st Welshar i valpgruppen och det var Milton och en av hans systrar. Milton vann och blev 1:a BIR :-).


Här är omdömet som Milton fick :-).


Eftersom denna utställning endast var inom rasgrupp 8 där Welsharna tillhör så gick vi direkt till final. Milton hade denna gång svårt att gå snyggt i ringen :-). Han ville ha nosen i backen hela tiden. I finalen fick min uppfödare Siw gå med Milton och det gick bättre. Det var 7 st valpar i finalgruppen och Milton var yngst. De första 4 fick priser men Milton placerade sig inte.
På SSRK Bergslagens hemsida finns Siw och Milton med :-). Länk.

Eftersom jag nu har semester igen from denna vecka och 3 veckor framåt så har jag anmält mej och Milton till 2 kurser :-).

Vi har börjat på valpagility och gått 2 gånger. Den kursen är på 6 gånger och det är mycket lydnad och passivitetsträning också.


Valpkursen har börjat igen efter sommaruppehållet och vi har denna vecka börjat på nosework. 
Känner redan nu att nosework kommer att vara nått för oss så kul :-). Det går ut på att hunden ska känna igen olika lukter och här i Sverige tävlar man med lukterna lavendel, lagerblad och eukalyptus. Man gör sök inomhus, utomhus och fordonssök. Lukten kan vara i en behållare eller ex på en "möbeltass" där man droppat en lukt och den möbeltassen kan man sätta ex. under ett bord. I grundkursen som vi går, så kommer vi att träna på lukten eukalyptus. Kursen är 4 ggr och varje gång 2 timmar. Första gången så tränade vi att vi la in godis i öppna pizzakartonger ( oanvända :-) ). Hunden fick se när vi la i godiset och vi la in 3 bitar i olika kartonger och det var sammanlagt 5 kartonger. Därefter fick hunden nosa rätt på godiset. Nu i början så får dom äta upp det dom hittar framöver ska dom lära sig att markera lukten :-). 

Här är lite länkar med mer information om nosework: Svenska kennelklubben Svenska Nose Work Klubben 

Milton blev 5 månader den 27 augusti och han är så stilig <3 <3.

Liselotte Jergards foto.

I måndags hämtade jag hem två kattungar som är idag 3 månader :-). Det är ett syskonpar Maja och Morris.Den är vanliga bondkatter och de är så söta och busiga. Jätteduktiga att gå på lådan.Här är Maja :-).


Här är Morris.

Maja är mest busig och väldigt nyfiken. Morris kan ta det lite lugnare och är lite mer försiktig.


Maja


Morris

Milton har fullt upp med att hålla koll på kissarna och vill mest leka. Katterna fräser ifrån. Det går bättre och bättre och nu kan dom nosa lite avvaktande på varandra. Jag brukar skilja Milton och katterna ifrån varandra så att Milton får sova ordentligt på dagarna. Ibland kan dom somna alla 3 i samma rum. Full fart på min semester med andra ord :-).  Igår åkte vi ut till sommarstugan för att testa den miljön och det funkar bra trots att det bara är ca 40 kvm :-). Avslutar med lite vackra bilder på solnedgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar