lördag 8 juli 2017

Vecka 27

Känns som veckorna rusar fram. Jag har varit ledig i 6 veckor och nu är denna semesterperiod slut. Milton växer som sjutton och väger idag 8,2 kg och han blir 15 veckor på måndag. När han kom till mej så vägde han 4,4 kg och då var han 8,5 veckor.

Man ser lite skillnad på bilderna :-).
Den här veckan har det hänt lite olika saker. Varit en del på landet och hemma i radhuset. Min syster och hennes 3 barn kom till landet under 2 dagar. Barnen är 6, , 8, 10 år så det var full fart. Milton sov nästan en hel dag efter att de åkt hem :-).Vi tränar lite varje dag och under väldigt korta pass. Jag kör dom övningar som jag lärt mej på valpkursen samt lite annat.


 Har tränat ordet "hit" som vi lärt oss på kursen. Börjar med att lära in ett "betingat beteende" genom att ha hunden framför mej. Samtidigt som jag säger hit så får han en godis. Detta gör jag 3x10 gånger. Jag säger hit med det tonfall som jag kommer att ha när jag kallar in honom. Jag kommer också att öva in "visselpipa" som inkallning. Har precis börjat med det.


Jag testade att kalla in Milton först när han såg mej och han var va 10 meter ifrån mej och kan kom direkt. Testade också att min syster höll Milton bakom ett hus och gav honom godis och jag kallade in med hit och han vände direkt och kom till mej. KUL. Man ska fortsätta att träna in det betinga beteendet så vi kör det ca varannan dag.Det vi tränar mycket är kontakt. Han ska titta mej i ögonen och han ska söka ögon kontakt. Det tränar vi lite då och då och det är perfekt under promenader. Vi leker mycket och när vi kört ett kort träningspass så får han alltid som avslutande belöning att vi leker och kör dragkamp :-). Vi tränar också sitt, ligg, snurra och lite andra trick.


Framför allt så tränar vi passivitet. Han ska kunna ta det lugnt och vila. Ligga på filten och chilla :-) samt att försöka att få honom att sova mycket. Valpar ska ju sova mycket och ibland är det svårt när man har besök att få valpen att ta det lugnt.
I onsdags kom min vuxna dotter Sara och hon har bott med mej och Milton några dagar :-).

I torsdag var jag och Milton sommaraktivitet på hundskolan. Det var en valpkväll på 2 timmar. Vi fick göra en massa skoj. Vi testa att valparna skulle gå på lite olika underlag, träna passivitet, träna att gå/hoppa över lite hinder, snurra runt koner, gå balansgång, söka godis i kassar. Social träning med de andra valparna blev det under fikapausen.  Idag lördag var vi inne i Eskilstuna och tränade lite att gå inne i stan.Milton har fått en ny sele i märket Metizo. Jag köpte även ett lite bredare koppel. Kopplet går att reglera längd på. Köpte detta på Djur magazinet.

Milton tycket det var väldigt intressant med den röda mattan. Han la sig på den och personalen kom ut och gullade med honom :-).

Efter ett tag så gick "husse" in i butiken och Milton väntade snällt utanför tills husse kom ut igen :-).Det luktade gott utanför Subway så där satte han sig ett tag och sniffade :-).


På vägen hem till min kille i Torshälla stannade jag på Slagsta glass och köpte mej en mjukglass.
Av alla intryck så blev Milton trött och somnade direkt i buren :-).Nästa vecka och 7 veckor framåt så kommer mina barn, min kille samt min "gamla hundvakt" att hjälpa till att ha Milton på dagarna när jag jobbar. 

Imorrn och fram till tisdag ska han bo hon min dotter så det blir spännande att se hur det går :-).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar